Etiketter

, , , , , , ,

Inför veckosluten är det ofta lite provsmakning av olika varor i en del affärer. Där jag bor förekommer det ofta att man under torsdag eller fredag får prova på vissa livsmedel. Ni vet det står någon bakom en disk och pratar för någon vara till följd av detta blir det tvärstopp i gångarna. Oftast är det ”tanter” som står i kön, de har dessutom en massa frågor om tillverkare, kvalité och pris vilket inte förkortar kötiden precis. Jag kan erkänna, jag tillhör en av dessa tanter.

Idag var det en rätt jag inte kunde motstå, serverade den ikväll som lite test. Denna kycklingrätt kan mycket väl användas som fredagsrätt, söndagsmiddag eller när man har lite främmande. Här kommer receptet steg för steg. Receptet är alltså taget från en ICA-broschyr men jag följde det inte helt utan gjorde som Kajsa Varg, man tager vad man haver. Receptet är för 4-5 personer

Recept

Ta 4 kycklingfiléer, skär upp den så att de blir tunnare och lite större. Salta peppra och lägg på 4-5 färska Basilikablad, rulla sedan ihop filéerna till en rulle.

006.JPG1

Rulla in filéerna i 1,5 skivor skinka typ Parma eller liknande, gör ingenting om de inte blir helt täckta. Bryn dem så att de får färg i en stekpanna och lägg dem sedan i en ugnseldfast form. Stek dem i ugnen 15 – 20 minuter i 175 grader C, kycklingen skall nå 72 grader.

010.JPG1

Koka Bulgur för fyra personer enligt anvisning på paketet. Skiva morötter, 2 Charlottenlökar och fräs dem i 1 msk olja, krydda med lite timjan och svartpeppar. Häll det i bulgurblandningen.

011.JPG1

Hacka en halv Halloumi  (eller mer) fritera den i oljan så den får färg och blir krispig.

013.JPG1

Skär nu den färdiga kycklingfiléen i skivor, blanda bulgurröran med 1 tsk Balsamvinäger och en rejäl portion Ruccolasallad. Lägg upp på tallrik och fördela ostbitarna över. Skyn från kycklingen kan hällas över kycklingskivorna.

018.JPG1

En mycket god måltid och lätt. Gott med varm Bulgur där även grönsakerna ingår. Får ni ost över stek och fritera i lite olja och använd i stället för bacon  i pasta Carbonara.

Annons