Etiketter

, ,

Igår hade vi en stormig dag, på sätt och vis ganska mysig i alla fall inomhus. Ute regnade det, så där lagom för att det skulle bli blankis på vägen och de höga granarna runt husen vajade som rö för vinden. Jag hade satt på ett långkok nämligen rotmos, detta fick nu ett lite längre kok kam man väl säga.

Rolf och jag har en speciell gran vi tittar på, lång, ranglig och lite torr, vi brukar kolla lite extra på den för att se om den skall falla när det blåser. Nej den är inte på vår tomt då hade den inte stått kvar, som vanligt vid dessa tillfällen så gick strömmen. Det blev en brasa, mycket levande ljus och lite musik på radion. Dessvärre kom elen tillbaka efter kvart så förtrollningen bröts. Kan tänka mig att ha elavbrott något dygn varje vinter det är bra för elräkningen.

Ett hastigt beslut togs nämligen att nu skall granen ut i kylan, synd men nån gång måste det ju ske.

003.JPG1

Här ser man hur den såg ut, den var väldigt tät och inte barr föll av, faktum är att grannfrun stod och drog i grenarna för att kolla om den var äkta.

007.JPG1

Nog ser det som om Rolf tänker skall den i foten eller ur?

Här har Rolf fått ut den genom dörren men ser man på granen vet man inte om den skall in eller ut så fin är den. Nåväl om det nu är så att några av alla de hundratals smådjur som följer med granen in har överlevt, då är väl i alla fall de glada.

Annons