Etiketter

, , , , , , ,

Rubriken idag är lite knepig, det är för att den försöker täcka flera saker av det jag har tänkt på idag. En är att jag ofta skriver hur många dagar det är kvar till jul, just nu är det 342 dagar. Det är inte så att jag räknar dagarna utan det har mest blivit som en rolig liten ”grej”. Därför blev jag lite snopen när jag idag öppnade mailen och såg att det fanns en ”god fortsättning på det nya året” hälsning från en resebyrå vi brukar använda oss av när vi bokar en del resor. Samtidigt stod det att det nu är hög tid att boka julresan för att hitta bra tid och kostnad, inte bara jag som är ute i god tid alltså.

Idag är det i alla fall en dag i vårens tecken, det är tulpanens dag som vi nu har firat i Sverige i 25 år. Vet ni att det finns drygt 120 olika tulpansorter helt otroligt, jag tycker bara jag ser rosa, röda, vita o lila vad gäller färg i alla fall. Svenskarna älskar tulpaner i alla fall om man ser till försäljningssiffrorna då vi köper runt 150 miljoner tulpaner per år. Kanske dags att göra den där tulpantittarresan som de flesta tydligen har gjort när de kommit upp i mogen ålder. Själva namnet tulpan kommer från ordet turban, vilket lär bero på att när nomaderna kom till Turkiet med sina tulpanlökar möttes de av sultaner som hade just tulpaner i sina turbaner. Allt enligt Blomsterfrämjandets hemsida.

004.JPG1

I december utökades tomteskaran här hemma med en ny variant från grannlandet Norge. De heter Norsk tradisjon och har kommit ut i fyra år. Mycket välgjorda och pryder sin plats i juletid.

007.JPG1

Signerade är de också, att den ser lite trasig ut på vänstersidan beror på att den står på ett fårskinn och det är ludd av den som stör.

Annons