Etiketter

, , , , , , , , , ,

”Idag tittade jag lite på damernas tre mils lopp i Falun, intresset har vaknat upp så här på sluttampen av VM. Det var ett fantastiskt lopp av Charlotte Kalla, imponerande. Men varför måste guld -och silvermedaljerna gå till Norge så ofta, har de inte nog med oljan behöver de en massa ädelmetaller också? Man måste väl ändå tillstå att norskorna var fantastiska men när det gäller skidtävlingar är det som Rolf säger någon form av ”norska mästerskap”.

Nästa sport jag tittar på får väl bli fiske, såg en helt osannolik bild av en Mal i morgontidningen, det var en man o hans bror som var och fiskade i floden Po i Italien. De har nog fångat storsjöodjuret även om det kanske var på fel ställe. Jättemalen var 2,7 meter lång, nästan dubbelt så lång som fiskaren själv. Vad den vägde förtäljde inte historien men nog tror jag hunden hade kunnat springa in o vända i hans öppna mun. Måste även erkänna att jag inte tyckte den såg så aptitlig ut men räckte säkert till många. Kanske var det sådana här fiskar som menades i fördelningen av brödet och fiskarna?

Nu är det lördagskväll och halva Sverige sitter och tittar på Melodifestivalen. Själv sparar jag mig till senare ikväll. Då skall jag titta på Grantchester, den trevliga kriminalserien från 2014.

”Den brittiska deckarserien Grantchester bygger på böckerna ”The Grantchester Mysteries” av James Runcie. Serien utspelar sig i byn Grantchester strax utanför Cambridge där en präst och en polis tillsammans ska lösa ett antal mordfall”. Deras relativt nya bekantskap är något udda men de får så småningom en genuin vänskap. Byn är som nästan alltid i de brittiska programmen härlig, lugn, gedigen och lantlig.

Grantchester
Annons