Etiketter

, ,

I dag på morgonen visade termometern minus 18 grader, det kändes lite overkligt eftersom det på TV-s väderrapporter visats upp det ena vårtecknet efter det andra. Vi fick ett fint mms på blåsippor som stod i full blom i Västmanland, ja så är det när man bor i ett avlångt land. Det började så smått att bli kallare redan i går kväll fast det märktes inte så mycket eftersom vi tittade på melodifestivalen på TV och där gick det ganska ”hett” till. Jag chattade lite med äldsta barnbarnet under tiden och hon prickade rätt vinnare redan innan programmet startade. Kanske hade hon förhandstips eftersom hon såg genrepet innan, hennes lillasyster såg jag på bild och hon hade en stor skylt på vilken det stod HASSE. Det var kul tycker jag, Hasse Andersson gick nog hem hos alla åldrar. Nåväl kylan höll i sig och eftersom vi redan hade planerat att åka hem beslöt vi att tillryggalägga de 70 milen i dag, söndag. 203.JPG1 Att det var kallt syntes på björkarna, här lär det dröja ett tag innan de slår ut. 200.JPG1 Det är en helt annan utsikt från köksfönstret i södra Lappland än det är här hemma. De närmaste dagarna kommer vi nog ändå att sakna den vita snön vilken just nu är 120 cm. Bara att öppna köksfönstret och lägga ut äggen för att kallna. Men visst är det vackert och varje gång vi kommer hem hit säger vi ”tänk vad modernt vi har det här” och dessutom plus 9 grader en temperaturskillnad på 27 grader, trots att vi befinner oss i samma land..

Annons