Etiketter

, , , ,

Jag har visserligen skrivit om detta en gång förut men vill ändå tipsa om det igen. Dagens val av måltid blev fisk, ibland kan jag riktigt längta efter nystekt panerad torskfilé. Den absolut bästa fiskrätt jag vet, är panerad stekt strömming men då skall det vara som min morfar stekte den, och det är det ingen som kan längre. Kan tänka mig att min syster i USA ser en skiva knäckebröd med nystekt strömming på framför sig, när hon läser det här. Näväl när Rolf kommit över sin aversion mot färsk fisk som eventuellt kan innehålla några små ben, köpte vi torsk. Eller Tosk som jag säger   eftersom jag kommer från Blekinge och inte kan säga riktiga r.

011.JPG1

Den panerades på sedvanligt vis, vetemjöl, uppvispat ägg och så Panko.

012.JPG1

Panko är asiatiskt ströbröd gjord på jäst vetebröd som torkas och mals.

014.JPG1

Det ger en så härlig spröd yta och blir lagom knaprigt. Eftersom det är luftigt blir det inte lika kompakt som med vanligt ströbröd. Nästa gång skall jag prova det på bananer, kan nog bli gott med lite vaniljglass till.

004.JPG1

Tänk att vi återigen fick en så härlig vinterdag, lagom med snö som han smälta ner innan kvällen. Hunden och jag tog en riktigt skön morgonpromenad, hade tur eftersom nästan alla djurspår från natten fanns kvar. Rådjur, harar, rävar, katter och så var det en jag inte kände igen. Tror att det var en herrsko storlek 43 – 44 men vem av de manliga grannarna det var som gått där hade jag lite svårt att utläsa.

001.JPG1

Titta vilket vackert mönster det blev av snön på uppfarten men för att se det måste man vara morgontidig. Det är med vårsnön som med askungens kläder den försvinner efter ett visst klockslag.

Annons