Etiketter

, ,

Idag skriver vi den 22:a mars och det är söndag, vi börjar närma oss påsken. Innan dess måste jag hinna med en sak, nämligen äta en semla till, det har blivit lite dåligt av den varan i år. Innan äggkokningen börjar är det dock en annan mathyllningsdag som skall firas, Våffeldagen den 25 mars vilket vi redan sett i alla annonser om billiga våffeljärn, numera kan man grädda två åt gången, vilka framsteg tekniken gör. I stället för att köpa hem en massa färdiga paket med mix så gör smeten själv. Detta fanns på internet förut och är riktigt bra. Det ger ungefär 8 stycken våfflor.

100 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker
0.25 tsk salt
4 dl mjölk

Blanda först de torra ingredienserna och rör sedan ner mjölken och vispa ordentligt för att undvika klumpar, tillsätt sedan det smälta smöret, vispa runt och grädda i ett hett våffeljärn. Det som är bra med detta är att man inte behöver vara så matlagningskunnig, passa på och låt man och barn att laga till dem. Därmed inte sagt att inte män kan laga mat, sonen här i huset är otrolig på matlagningens konst.

Grannfrun har kanske lite kvar att lära, här är hennes bild på dagens våffla.

”Glömde bort tiden ett tag - men frasig blev den :)”

Nej det är inte en chokladvåffla snarare kanske hon haft lite problem med tidtagningen.

Annons