Etiketter

, , ,

Skulle inte haft något emot att vara i Thailand idag, det thailändska nyåret Songkran tar idag sin början. Nyåret firas mellan 13 – 15 april och inleder regnperioden i södra Thailand. Faktum är att jag tycker det är ganska trevligt, vi har varit där några gånger under just den här tiden. Det är denna dag det är tillåtet att slänga stora mängder av vatten på varandra, detta gör man för att möta det nya året ren och lycklig. En gång när vi var i Bangkok stod poliserna med stora vattengevär och blötte ner folk, till och med att en del åkte med stora tunnor vatten på bilflaket som de portionerade ut på de gående.

Vi mötte även en amerikansk affärsman som skulle på affärsmöte, han var väldigt orolig eftersom han skulle att komma anlända dit i en totalt genomblöt kostym. Alla är så glada och lyckliga såväl ung som gammal, ingen idé att bli sur. En bekant till mig var där med sina barn, de hade svårt att förstå att det var helt OK med att ta med vattengevär till restaurangen och skjuta på gästerna. Måste varit höjden av upplevelse för svenska pojkar. Om de gjort det hemma i Sverige hade det blivit hem, bums i säng utan mat.

Går man på en promenad får man räkna med att bli målad i ansiktet med vit färg som är gjord på talk och vatten. Detta betyder lycka man måste då komma ihåg att detta är av vänlighet. När vi varit där har vi även fått ett halsband gjort av jasminblommor, dessa var så fina och luktade så gott. Sparsam som man är ville jag förstås ha kvar dem varför jag la dem på ett bord, vilket hade till följd att vi hade ett antal små myror på besök nästa dag.

Det måste dock tilläggas att är man inte på humör eller inte tycker om att bli blöt ja då skall man hålla sig inomhus denna dag då den firas intensivt. Visst finns det de som firar den annorlunda, till exempel besöker släktingar kanske kloster för att be eller ge mat munkarna.

En skön stund på kvällningen, i en skön stol och samtidigt beundra havet är inte helt fel.

0 055.jpg1

Annons