Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

Lite smått och gott från helgens tur till Söderköping, återigen vill jag säga att det är den sötaste sommarstad man kan tänka sig. Resan ner blev lite långdragen då vi hade en stor lastbil med en grävmaskin på flaket. Det var en väg som det var omöjligt att köra om på, följaktligen blev det en lång kö så ett tag funderade jag på att stiga ur bilen o plocka vitsipper ett tag. Ja det gick så långsamt att jag kom att tänka på en historia, den var så här. En man skulle åka vagn o häst till en annan ort men hästen var så långsam att de första dagarna sov han hemma.

Något som är roligt att se på är slussöppningen, Vanna var så inne i det att hon inte tänkte på att hon stod på själva slussporten. Det blev en lite sväng över kanalen tillsammans med ”slussöppnaren”.

021.JPG1

Söderköping har Sveriges största glassrestaurang och det finns mer än 60 olika uppläggningar att välja på. Vid sidan om finns glasskiosken Smultronstället, vi testade en bägare med två glasskulor. De var dock så stora att lite blev kvar och det händer inte ofta.

027.JPG1

När vi fått vår glass fick vi frågan, vill ni ha en hundglass också? Vi såg nog ut som frågetecken så skyndade sig att tillägga, det är gratis. Vad är en hundglass, jo har man hund och handlar en glass till sig själv då får hunden en bägare med mjukglass. Har du två hundar får du två glassar osv. kan säga att de var inte små heller. Det var en gest jag gillade, för att inte tala om Bachus som verkligen njöt när han mumsade i sig den.

026.JPG1

Den här lilla strömmingsboden fick mig att längta till mina rötters stad, Karlskrona. Där kunde man köpa sill på fisktorget av ”fiskargummorna” det var tider det.

087.JPG1

Den här förpackningen såg jag i en liten presentbod, minns ni den? Tänk vad många far- och mormödrar som har fått de här kartongerna genom tiderna.

080.JPG1

Det mest sevärda enligt Vanna var dock ICA:s kundvagnar eller skall man säga guldvagnar? Onekligen ett annorlunda inslag.

097.JPG1Ett urval av sevärdheter och smakupplevelser i Söderköping.

Annons