Etiketter

, , , , , , ,

Hå hå ja ja, hå hå ja ja
hör va dä blåser i träa i da,
hå hå ja ja, hå hå ja ja,
dä blåser i träa i da.

Ja det är nästan så man kan höra Gunde Johansson när han sjunger den gamla låten på dialekt. Nog blåser det alltid, av någon anledning brukar vi alltid sitta vid fönstret i köket de dagar och stunder det blåser som värst. Vi har några höga och då menar jag höga, smala granar på grannens tomt mitt emot oss och det är en tidsfråga innan de faller. Idag blåste det otroligt vilket jag kommenterade till Rolf och hans replik blev; tur att vi inte behöver åka o fiska? Ja så kan man ju också se det.

När vädret är kyligt och man blir genomfrusen efter en hundpromenad, vilket jag tror Rolf blir är det gott med något värmande. Hittade en burk soppa jag köpt tidigare, den påminde om varma dagar i Thailand och det var Tom Kha som jag gillar skarpt.

006.JPG1

Perfekt, kompletterar den med en halv hackad kycklingfilé, två stora skivade champinjoner och en rejäl portion jasminris. Blir lagom mättande.

005.JPG1

Mild stod det på burken men i tallriken var det hett, Rolf fick stekt kycklingfilé, ris o dressing, han blev i alla fall mätt. Hunden blev utan smakbit eftersom jag är osäker på hur han skulle reagera på styrkan i maten. Själv plågade jag i mig lite soppa måste ju hålla masken, drack mycket vatten på kvällen.

Annons