Etiketter

, , , , , , , ,

Maj månad är nu till ända och det har visat sig varit den kallaste majmånad på femtio år, det har märkts. Den senaste veckan har det regnat och blåst i princip hela veckan. Igår blev det dessutom åska vilket i sin tur gav ”internettystnad”, ville inte riskera att behöva köpa mer teknik i onödan. Det är dock inte synd om oss, år 1867 var det ”hungersnödsår” och då var det kallt i maj.

Det finns en dokumentär av Olle Häger och Hans Vilius om just detta år, den heter ”Ett satans år – Norrland 1867” och finns också som bok. Med tanke på att det idag den 4:e juni varit snöstorm i Jämtland och några män som befann sig till fjälls behövde undsättning kan man ju fundera hur resten av året blir. Men det finns hopp i affärerna finns det nu både färska jordgubbar och nypotatis. Tror att Rolf ser fram emot att få njuta av dessa delikatesser.

Igår blev det lite Italieninspirerat vad gäller maten.

006.JPG1

150 gram babyspenat kokas i 1 liten burk lättcreme fraiche smaksatt med tomat/örter. Små, små oskalade delikatess potatis kokas 10 min. och delas sedan på mitten. Sätt in dem i ugnen 225 gr i 5 min. droppa över olivolja, flingsalt och svartpeppar innan. Bland spenatröran med 7 – 8 minitomater, lägg på potatisen och lägg på lite Cantado färskost som numera finns att få i minibiter. Till det stekt kyckling.

Okej, tomater, kryddor och ost ger en liten syrlig smak, jag åt men jag vågar nog påstå att Rolf var rejält hungrig idag. Två dagar med lite nytänk i maten gör att han är näst intill utsvulten tredje dagen. Det blev köttfärslimpa, lingon, potatis och gräddsås.

Matlusten var det inget fel på idag och kanske är det en bra idé med den här lite annorlunda menyn. Det blir liksom mindre portioner då och var tredje dag är det väl OK att han äter sig mätt.

Annons