Etiketter

, , , , , , ,

Idag vaknade jag av att Bachus (hunden) skällde och morrade om vartannat. Först ville jag inte höra det men till slut gick jag upp för att kolla, kunde ju vara någon besökare och i så fall var det bäst att kasta på sig kläder. Vill ju inte att någon skall tro att man är en sjusovare. Men det var något helt annat, det stod ett gäng renar och lät sig väl smaka av det spirande gräset.

DSCN2440.JPG1På andra sidan fönstret stod renarna och såg förundrat på den inglasade figuren som lät konstigt. Jag tror att de förstod att han inte kunde nå dem, för de fortsatte att beta på tomten ett bra tag. Den ena var så vacker, helt kritvit i sin päls. Det verkar vara gott om små renflockar nere bland bebyggelsen i år. Beror antagligen på att här är gott om gräs, lagom svalt och + 7 grader idag och framför allt ingen mygg. När myggen kommer drar de sig upp mot fjällen för att slippa dem, i den mån det går.

DSCN2436.JPG1Dagens tips på lätt midsommarmat, ofta är man flera den dagen och det gäller o hitta på något som alla gillar och som inte tar så lång tid. Det här är gott och lämpligt på en buffé.

Sparrissnitt

Ta 4 djupfrysta smördegsplattor, låt dem tina och kavla lätt på kanterna, Rulla upp runt om så att kanterna bildar en liten högre kant. Blanda 6 msk mascarpone, 3 msk torkad basilika, skalet av en halv citron, 4 msk riven  parmesan. Bred ut smeten över plattorna, ta 12 gröna halverade (på längden) sparrisar och bred ut över ostcremen. Pensla plattorna med ett uppvispat ägg, var noga med kanterna. Grädda i 200 grader och i ungefär 10 – 15 min, de skall vara guldgula. Skär dem i 2 cm breda bitar. Smakar perfekt såväl varma som kalla.

DSCN2310.JPG1

Hittade receptet i någon mattidning, ev. från ICA

 

Annons