Etiketter

, , , , , ,

Ibland får man överraskningar av det mer positiva slaget, sådana man kan njuta av länge. De flesta som har läst min blogg vet att jag tycker väldigt mycket om orkidéer. Nu har jag gett dem ny barkjord, tvättat krukorna samt sprayat lite gödning på dem och de trivs som fisken i vattnet. Blomstänglarna är kraftiga och det är många knoppar som väntar på att slå ut. Det här med att ha dem ute hela sommaren och låta dem klara sig själv bäst de kan, det ger resultat. Att det skall vara genomskinliga krukor är något man vant sig vid, fast måste det verkligen vara så. I Thailand planterar man dem ofta i cocosnötskal och de är ju knappast genomskinliga. Nu har jag i alla fall av mina grannar fått den perfekta orkidékrukan, inte lätt att få tag i eftersom den nästan bara finns att köpa på Gotland.

003.JPG1

Den ger lagom med ljusinsläpp samtidigt som den är elegant med sitt genombrutna mönster. Det blev väldigt snyggt till den vita blomman, tillverkaren är Thord Karlsson som har ateljé och butik på Gotland. Sigulds vid Lye kyrka i Stånga om man skall vara mer exakt. Vill ni ser mer gå in på http://www.karlssonskrukor.se där finns en hel del annrolunda och väldigt dekorativa saker att se på. Kanske är det tur att det ligger på Gotland annars skulle frestelsen för spontanhandel bli för stor.

002.JPG1

En bild av en vacker ros som en väninna gav mig idag, kanske var det den sista i hennes trädgård för i år. Själv kom jag att tänka på den gamla slagdängan ”Texas rödaste ros” om det var för rosen eller för att min syster från Texas kommer till Sverige på lördag och hon är lite av en ros, vet jag inte.

Annons