Etiketter

,

Idag har det regnat småspik såväl naturen som jag är genomblöta, konstigt nog gillar hunden att vara ute trots att han blir så blöt. Han har ju ganska lång päls men antagligen är det väl tanken på att ha matte krypande runt sig när han kommer in som lockar. Att jag kryper beror på att han måste torkas om vi inte vill ha en mindre sjö inomhus. TV – programmen gör väl inte mitt humör bättre, Landgång med Ann från antikrundan, Fångarna på fortet med gamla ”stjärnor” Filip o Fredrik reser världen runt etc. ibland undrar jag om TV har åtagit sig att försörja alla kändisar när de inte har andra uppdrag. Fördelen med det är ju att det blir alt mindre TV – tittande med undantag för den danske mysige bonden.

För att uppväga mitt sura humör passade jag på att göra något sött, en Pavlova botten, får se om den lyckas. Det var inte så att jag hade äggvitor över, nej jag köper dem på flaska på ICA. Faktum är att skall man göra flera bottnar så lönar det sig och man slipper fundera på vad man skall göra med alla äggulor som blir över.

004.JPG1

Pavlova botten

Här har jag tagit 1,5 dl äggvita = 5 äggvitor, 3 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 1/2 krm salt, 1 tsk 12% ättika och vispat i 5 minuter. Sätt ugnen på 225 grader, Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, sikta över 1 msk Maizenamjöl och bred ut smeten. Sänk ugnen till 125 grader och sätt in plåten nederst i ugnen. Låt den stå 1 timma och 30 minuter. Stäng av ugnstemperaturen och låt Pavlovan stå tills ugnen är riktigt kall 8-10 timmar. OBS öppna inte luckan.

Nu återstår det bara att vänta tills i morgon bitti, kanske gick det bra kanske inte.

Annons