Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Man kan roa sig på många sätt och i kväll är det TV-n som förser oss med två uppiggande program. Det beror förstås på vad man menar med uppiggande, först tittade vi på ”Uppdrag granskning”. Där hade Livets ords förra pastor Ulf Ekman huvudrollen i såväl TV-programmet som i kyrkan. Som pastor tjänade han skapligt vilket jag tror beror på att han lärde sina församlingsbor texten i Apostlagärningarna 20:35 ”Det är saligare att giva än att taga”. Han glömde antagligen att säga till vem de gav?

Det andra TV-programmet var betydligt roligare, fotboll mellan Malmö FF och PSG och självaste Zlatan spelar på hemmaplan. Utgången är väl given men man skall aldrig ge upp. Det sista var riktat till Malmö FF och matchen är inte slut ännu.

001.JPG1

Eftermiddagen ägnades åt att grädda ”Rånkorgar” till efterrätten i helgen, kul att göra men det krävs ett rånjärn. Köpte ett elektriskt på Elgiganten för ett par år sedan tror det är tillverkat i Norge. Skulle de inte falla gästerna i smaken vet jag en som mycket väl kan offra sig, fast helst skulle han vilja ha en smakbit redan nu.

005.JPG1

Rullrån Recept C:a 20 st

1,5 dl socker  1,5 dl kallt vatten  1,5 dl smält smör  1,5 dl vispgrädde 3 dl vetemjöl. Allt läggs i en skål och rörs till en slät smet. En matsked smet gräddas i rånjärnet åt gången, rullas till ett litet rör eller läggs över ett glas beroende på vad man vill ha för form.Enkelt och gott.

Annons