Etiketter

, , ,

Kom inte ihåg vem det var men någon lär ha sagt; ”En ny upptäckt maträtt är roligare än en nyupptäckt stjärna”. Det kan jag nog hålla med om men så är jag dessvärre ganska förtjust i mat. I synnerhet om det är maträtter jag inte ätit tidigare.

Igår var det en sådan dag när jag gjorde nya kulinariska fynd. Våra grannar fyllde år och vi hade tur som blev inbjudna till deras fest, det var inte första gången men just därför visste jag att vi hade tur.

Det blir ofta hemlagat med smaker av vad jag tror härstammar från Armenien och kanske lite turkiskt inslag. I vilket fall är det en fantastisk kryddning i alla rätter. Jämfört med vår ganska tamt kryddad mat, peppar o salt för det mesta, så vågar man ta ut svängarna lite här.

005.JPG1 Färgstarkt och inbjudande eller hur. Dolmarna längst till höger var så goda men vilket pyssel att göra. Så gillar jag idén att servera salladen helt ensamt, blev ett fräscht tillskott till det kryddiga.

002.JPG1

Humus med olika smaksättningar, den röda längst fram var stark. Längst till höger var det en bulgur som var smaksatt och därmed fått en orange färg. Under brödet ligger det nygrillad Kebab.

004.JPG1Den här röran som jag redan glömt namnet på har jag blivit bjuden på tidigare, måste ta en halv dag att göra. Väldigt finhackade tomater, persilja, salladslök och så vet jag inte mer. Sååå god.

003.JPG1

Här trodde vi först att det var någon form av köttfärsbiff men så var inte fallet. Innehöll bland annat ägg och persilja, tror jag måste be att få lite recept.

011.JPG1Det är lite ofint att springa omkring med kamera när man är bortbjuden så jag kunde inte ta så mycket bilder. Lite takt får man väl visa. Efterrätten måste visas upp, gissa om jag blev glad när den bars in. En klar favorit men det är svårt att få receptet. Den är lagom mild i smaken, väldigt krispig och lite, lite sötma på toppen. Tillsammans med glass är det en perfekt avslutning. Fast i ärlighetens namn jag hade nog kunnat få i mig en till, men så är det ju det där med takt.

Annons