Etiketter

, , , ,

Frukost på Tiffanýs ? Nej det har jag inte haft och det är nog inte så spännande, det skulle i så fall ha varit 1961 när filmen med detta namn spelades in och då hade ju Audrey Hepburn redan fått huvudrollen.

Frukost på N H Collection hotell i Frankfurt har jag haft, ett hotell vilket jag tidigare beskrivit. Ett relativt nytt, modernt hotell ganska nära centrum i Frankfurt. Innan man kommer in i matsalen passerar man baren som ser inbjudande ut även dagtid.

DSCN6553.JPG1

Matsalen eller restaurangen om man skall vara noggrann är ljus och luftig vilket gör att man kan äta i lugn och ro utan att känna sig störd av omgivningen. Har man ingen tidning att läsa kan man titta på de som passerar på gatan utanför.

DSCN6570.JPG1

Det första man ser när man kommer in är borden med kallskuret, frukt och en massa andra nyttiga och onyttiga saker.

DSCN6569.JPG1

Naturligtvis finns det stationer för olika te och kaffesorter, Varm mat av alla slag samt en station för omeletter. Jag fastnade dock för det annorlunda sättet att presentera maten. Inga stora fat med en massa mat på, nej små, små tallrikar som fylldes på nästan osynligt hela tiden. Här nedan finns fruktfaten, en väldigt god fruktsallad i små burkar och en överraskning hemgjord fruktgelé som var gudomlig.

DSCN6564.JPG1

Nedanstående bild visar andra delen av bordet där det fanns skuren frukt  och riktig juice. Titta på de dekorativa fruktpelarna i glas.

DSCN6565.JPG1

När det bjuds så mycket matalternativ gäller det att ta små portioner och kanske påfyllnad. Kan säga att det tog mer än en timma att äta frukost där. Hembakt bröd med tysk skinka, ost och korv. Lägg märke till den böjda skeden på den ligger det två smakbitar av lokalproducerad ost. Sådant ger extrapoäng.

DSCN6556.JPG1

Det är varken prover eller någon form av provtagning, nej det är smakprov på frukttillsatt mjölk. Denna dag var det banan och hallon en liten rolig grej.

DSCN6559.JPG1

Avslutningen av denna frukost blev frukt, ost, små bakverk och naturligtvis ett glas champagne. En champagnefrukost är inte helt fel.

DSCN6566.JPG1

Detta är ett hotell som kan rekommenderas, trevlig personal, modernt och en utsökt frukost för 26 euro kanske inte den billigaste men helt klart värd priset.

I morgon får ni läsa om Djäknebergets restaurang.

Annons