Etiketter

, , , , , , , ,

Om man parkerar vid det gamla friluftsområdet på Djäkneberget i Västerås möts man av en groddamm, en vacker fågeldamm, lekpark, grönområde för olika aktiviteter med mera. Det är en så vacker plats att den förtjänar en egen liten beskrivning. Djäkneberget i Västerås är en unik naturpark nära centrum och väl värd ett besök om man befinner sig i staden. Går man sedan från parkeringsplatsen efter den lilla grusgången kan man ana att längts bort finns det en stor gul vackert formgiven byggnad. Den här dagen var det lite regnigt därav en något suddig bild.

DSCN7003.JPG1

Här kan man sitta utomhus och se ut över nejden med en kall öl i handen eller besöker man restaurangen en trappa upp. Ljus öppen lokal, de stora fönsterrutorna ger en fantastisk utsikt över Västerås. Rolf kunde här beskåda sin gamla skola lite grand från ovan. Modern inredning och stilsäkra möbler i harmoni med dukningen fullbordar det hela.

DSCN6964.JPG1

Vi avnjöt en Toast Skagen en klassiker som gärna serveras efter gammalt traditionellt recept. Så även här, det tunna smörstekta brödet gav rätten en extra touch och naturligtvis den äkta löjrommen.

DSCN6975.JPG1

Kan man inte äta skaldjur finns det andra alternativ, exempelvis prosciutto med salsa. Ser onekligen inbjudande ut och enligt de som avnjöt den fick rätten full poäng.

DSCN6977.JPG1

Varmrätt, Svensk premium oxfilè med rökt smörsås, säsongens primörer samt confiterad delikatesspotatis. Om jag är rätt uppdaterad så är confiterad potatis kokt i smör, olja och lite brynt efter det, recepten är dock många och olika så hur just dessa är tillagade kan jag inte säga. För första gången åt jag en gräslöksblomma som inte bara var vacker utan smakade helt OK. Lätt friterad grönkål och lite harsyra samt att salladslöken hade rötterna på förgyllde det hela. Smörsåsen hade en lätt rökt smak, ovanligt men väldigt gott till den möra oxfilén

DSCN6979.JPG1

Desserten, vit chokladpannacotta med inkokt rabarber och marscaponecreme. Tallriken vackert dekorerad med små olika tillbehör vilket var som en dessert för sig. Bären kompletterade varandra och lite ovanligt så här års var att finna ett rött krusbär men dess syrliga smak men det förhöjde det hela.

Här kom dock en liten personlig åsikt som gav rätten lite mindre poäng än de övriga. Pannacottan var lite för seg, kanske skulle något mindre gelatin inte varit helt fel.

DSCN6989.JPG1

Middagen förgylldes av lite bubbel som start, gott vin till maten och avslutades med kaffe och avec. Besöket och middagen kändes helt perfekt med ett stuk av lyx. Djäknebergets restaurang kan helt klart rekommenderas såväl till en ”vanlig” lunch som till större festligheter. Har man sedan trevligt bordssällskap vill man att kvällen ska vara länge.

Annons