Etiketter

, , , ,

I går kväll dvs söndagen den 3 juli var vi Risbäcks kyrka för att lyssna på, Musik i sommartid.

DSCN7076.JPG1

Kyrkan är en för mig typisk sommarkyrka, byggd i trä och vitmålad. Ligger fantastiskt fint vid kanten av en sjö. Tittar man riktigt noga kan man se att Rolf står vid trappan och pratar med vår granne Inga-Märta Lindh.

Denna kväll var det Elin Örebrand – Frost som stod för sång och musik. Elin är en musiker med många strängar på sin lyra. Hon är kantorsutbildad, organist, körledare, sjunger allt från pop, jazz, visor, country, klassiskt med mera. Ja det behövs mycket text för att beskriva hennes musikaliska förmåga.  Dessutom skriver hon egna sånger som hon tonsätter själv.

DSCN7159.JPG1

Den här kvällen blev det blandat, hennes egna verk med psalmer som sjöngs gemensamt samt lite övrig allsång. Vi fick lyssna på flera av hennes egna visor men det var en som utmärkte sig, För evigt och för alltid. Ni kan säkert hitta den på Youtube. Mellan sångerna pratade Elin lite om det som låg henne närmast om hjärtat, barn, kärlek, livet och andra viktiga saker.  Elin är bördig från Umeå vilket tydligt hörs på hennes charmiga dialekt. Hennes motto är: ”Glöm inte bort att sjunga vackra sånger, för vad de än säger behöver vi dem för att överleva”.

Vi fick även veta att en bekant till henne hade forskat i glädje, vad hon kom fram till är att musik och sång bidrar till att man mår bra. Människan mår bra av att sjunga och man blir gladare. Enligt  den forskningen är man som gladast vid 74 års ålder, något att se fram emot men det förutsätter att man sjunger vackra sånger ofta.+

Vill man veta mer om Elin Örebrand -Frost som för övrigt hade gift sig i Risbäcks kyrka och anledningen var att hon ville ha ett riktigt vinterbröllop. Middagen hölls på Borgagården  och det förstår vi eftersom de har sån fantastisk mat. Detta var lite inom parentes.

Jag tror att kyrkobesökarna var nöjda med den vackra sången denna ljuvliga sommarkväll.

DSCN7158.JPG1

Annons