Etiketter

, , , , , , , ,

Är man i Nora och fått så mycket hemskheter serverad kan det kännas skönt att åka till närbelägna Grythyttan. En av anledningarna var förstås att se på Måltidens hus, denna säregna byggnad som ju byggdes för att vara med på världsutställningen i Sevilla år 1992. Visst är den vacker, annorlunda och väldigt luftig.

DSCN7580.JPG1.jpg2

Sedan 1994 är den ”Måltidens hus” och varje år kommer det runt 50 000 besökare hit. Inte bara för att se på den konstnärligt utsmyckade byggnaden utan även för att äta en god måltid.

DSCN7567.JPG1.jpg2

Det är Örebro Universitet som driver sin restauranghögskola här.

DSCN7544.JPG1.jpg2

Även Loka Brunn har ett finger med i spelet här, de sköter restaurangverksamheten, butiken, guidningar med mera. Vi bestämde oss för att prova buffélunchen vi blivit rekommenderade. Inget dåligt val, den var verkligen utsökt. Startade med en mustig fisksoppa och hembakt bröd. Därefter citron och honungsglaserad kyckling med en smakrik röd sås gjord på ajvar relich och sötsur chili. Pasta, gurktzaziki, ärtpuré, sallad med vitlöksdressing. Avslutades med kaffe och kaka som sig bör.

DSCN7551.JPG1.jpg2

Tog en titt på lektionslokalerna, verkligt moderna, fräscha kök.

DSCN7550.JPG1.jpg2

Den här tiden på året har dock eleverna ledigt från sina studier.

DSCN7560.JPG1.jpg2

Om byggnaden är speciell såväl utanpå som inuti kan man nog säga att omgivningen inte ligger långt efter. En väl tilltagen kryddträdgård där man hittade de flesta kryddor som behövs för en proffsig matlagning. Den lite rostiga gallerväggen som ses till höger är ett luftigt rum byggt av järn och innehåller en enkel grill.

Det fanns generösa grönytor runt om byggnaden där man kan sitta och njuta av omgivningen, spela boll eller varför inte som Rolf ta en promenad med hunden ner mot sjön. Ja det här lunchbesöket kan jag tänka mig att göra igen.

DSCN7557.JPG1.jpg2

 

Annons