Etiketter

, , , , , ,

Nu har jag haft två kakrecept på min blogg inom en ganska kort tid. Båda har varit uppskattade och jag vet flera som har provbakat dem, med lyckat resultat. Det var mazariner och dammsugare. Idiomatiska uttryck är en typ av fasta uttryck som liknar talesätt, ett av dem är ”sanningens minut”.

Igår hade jag den traditionella sopplunchen och det blev en fisksoppa som var helt OK, smakrik trots att den inte innehöll något fett. Konsistensen var även den godkänd trodde den skulle bli tunn eftersom vare sig grädde, ägg, redning eller potatis fanns i. Ingredienserna var tomater, morötter, lök, fänkål, purjolök, kryddor och fiskbuljong. Nyttig helt enkelt. För att väga upp saknaden av kalorier serverade jag nygräddade croissanter fyllda med västerbottenost.

Det är nu ett idiomatiskt uttryck kan användas nämligen det ovanstående, sanningens minut. Det föll sig inte bättre än att en av lunchgästerna mailade mig och bad att få receptet. Hon är väl inte den skickligaste vad gäller bakning men hon ville gärna prova att göra dessa. Tänk av någon anledning tror jag hon kommer att lyckas, allt är inte som man tror.

Här är receptet på mina Croissanter.

croissantdeg-i-burk

Man köper en burk med färdig, kavlad och formad deg på en affär. Lägger på lite ost och penslar med ägg, strö på lite sesamfrön. Grädda i 200 grader i 12 minuter och vips har man 6 ostdoftande, varma croissanter samt beundrande gäster.

Svårare än så var det inte.

Annons