Etiketter

, , , , , , ,

Har man läst något i min blogg tidigare vet man att jag inte gillar mörker. Vill gärna ha en försäkran om att det finns möjlighet till ljus även om elen går. Det måste fungera även i mörkaste Lappland. Mörkret har varit viktigt från tidernas begynnelse, tänk på vad det står i Första Moseboken; ”Varde ljus”; och det vart ljus”. Det ljuset kallades dag och den mörka tiden för natt. Där tycker jag det blev fel, det hade räckt om resten av dygnet kallades afton då hade man i alla fall haft ledljus.

Min fasa är när jag (inte ofta) går ut med hunden en mörk kväll, då tar jag Rolfs otroligt starka pannlampa på mig den kan i princip lysa upp hela området. Tänk då om batteriet tar slut då skulle jag inte ens hitta hem men inte tar jag med någon extra ficklampa inte. Nu är många i min omgivning medvetna om detta och Rolf vet att finns det solcellslampor av nyare variant i nån affär, ja då är jag där först i kön. Där har vi dock ett problem vintertid, var finns solen.

dscn9056-jpg1

Min syster i USA som av någon anledning brukar hitta lampor som jag aldrig sett någon annanstans köpte dessa till Rolf i julas. De uppskattades naturligtvis enormt av mig.

Den ovan är en liten rolig lampa och de små silverfärgade ”fötterna” är magneter. Det innebär att du kan sätta de på köksfläkten, cykeln, sänglampan när strömmen gått. Ja överallt där man kan sätta fast en magnet och den lyser upp rejält, batteridriven men drar väldigt lite.

dscn9060-jpg1

Här ovan är en lite större, formen är lite av en racket. Även den är försedd med två starka magneter, speciellt bra då man vill kolla något i små område, i bilen osv. Den är böjbar och den är försedd med 16 starka lampor som du kan ha i två olika ljusstyrkor. Den är även försedd med blinkande ljus ifall man vill påkalla uppmärksamhet.

dscn9059-jpg1

Här har jag hängt den över ryggstödet på en stol och ett annat exempel är på en krok på väggen då lyser den upp ett helt rum. Batteridriven men drar nästan ingenting, inga problem om jag vill ha tänt en hel kväll o även fler. Naturligt

Bra tillskott till min ljusmani, läste förresten på Facebook idag om en dam som fått en käpp med inbyggt lyse från sin kusin i USA. Där finns det grejer.

Annons