Etiketter

, , , , ,

Sitter man lite isolerad uppe i fjällen så får man anpassa sig. Aha säger någon är de ute o reser. Helt rätt vi är drygt 70 mil hemifrån hur har det gått till. Jo när det blev OK att resa inom landet om man är frisk, då passade vi på. Bilen var fulltankad så vi satte oss och hunden i den utanför vår bostad. Körde direkt till stugan med undantag för tre stopp vid skogskanter för rastning av hund och för att äta medhavd mat. Bensinen räcker ända till stugan, se där vi har inte sett/ träffat en enda person. Väl på plats bor närmaste granne 7 km bort och tillhör riskgruppen. Sannolikt är renarna de enda större levande varelser vi kommer att möta under tiden häruppe.

När det gäller inköp av varor så ringer vi och beställer sedan hämtar vi det på baksidan av affären, dörren där går direkt till kylrummet. Betalar via swish så ingen mänsklig kontakt där heller. Personligen tycker jag det är viktigt att följa de riktlinjer som råder och planerar man ordentligt så funkar det bra.

Ikväll blev jag dock sugen på pizza och som tur är finns det Johannas fjällkrog här. Det är ett yngre par som tog över den väl inarbetade campingen och restaurangen som då hette Idet. Johanna har lyckats väldigt bra, god mat och hela tiden nya saker på gång. En otroligt kreativ person.

Detta är dock baksidan av restaurangen som består av en gedigen träbyggnad med rustik inredning. Jag ringde och beställde varsin pizza åt oss. Nu är problemet att Rolf vill ha ananas o skinka på sin inget annat. Vi får se vad kartongerna innehåller?

Det blev en Båtas som tur var så var det skinka o ananas på den.

Storjola som är namnet på en plats vid vägens slut och som jag gärna besöker för det är så vackert där vid sjökanten. I det här fallet betyder Storjola pepparsalami, rödlök och ananas.

Kan tala om att det var mycket gott och vi blev väldigt mätta.

Som ni ser finns det Take away även här, under den lilla markisen i fönstret står det en påse med pizza när jag kommer fram. Betalningen som vanligt med swish och Johanna själv har respektfullt dragit sig tillbaka. underbart med personer som är serviceinriktade och tar ansvar.

Annons