Etiketter

, , , , , , , ,

Lucinda Riley är en irländsk författare tillika skådespelare. De första åren bodde hon nära Belfast men flyttade så småningom till England. Som fjortonåring började hon en drama- och balettskola i London. Redan som liten älskade hon att klä ut sig och då helst som prinsessa. Hon lekte att hon var på fester och tillställningar i en romantisk låtsasvärld. Hennes mamma var aktris och hennes mormor var operasångerska så hon hade lite att brås på. Själv lade hon ner massor med arbete på att lära sig balett och skådespeleri.

I ärlighetens namn måste jag säga att jag för några månader sedan inte hade hört talas om denna författare. Det var när jag sökte efter några böcker som det dök upp en bok som hette; De sju systrarna. Jag läste lite om den men det verkade vara så mycket romantik och drömmeri så jag avstod från att köpa den. Så hände det sig att mitt barnbarn hade köpt den till mig på min födelsedag. Eftersom hon är mycket beläst och har nog trots sin ungdom läst mer redan än många äldre. Ja då blev jag lite brydd eftersom jag visste att om hon köpte en bok så var den bra.

Man kan med rätta säga att Lucinda Riley redan som liten visste vad hon ville ägna sitt liv åt. Nog har hon varit arbetsam och studerat minsta detalj av det liv hon valt att skriva om. Att läsa om hennes uppväxt är bara det intressant nog för att man inte vill sluta.

Det är därför jag säger köp inte denna. Det är nämligen en historia om sex adopterade döttrar, ja den heter de sju men de är bara sex. Alltså en bok om varje syster. Felet jag gjorde var att läsa den första, därefter glömde jag allt vad städning och matlagning hette. Måste bara läsa en till och en till och ja det blev sex.

Den första av de sju systrarnas böcker.

Jag är så imponerad över att man kan skriva om sex systrar med så helt olika innehåll. Vilken research hon har gjort. Böckerna är späckade med fakta och även en del personer är ”riktiga” personer. Jag fick lära mig så mycket om saker som jag trodde mig kunna. Jag undrar fortfarande hur hon kan ha ett så stort kunskapsområde. Läs gärna den här hemsidan om henne men läs absolut inte det sanna bakom varje bok förrän ni läst den. se.lucindariley.co.uk.

Jag säger bara läs den inte för ni kommer att sträckläsa den och inte vara nåbar förrän den är slutläst.

Annons