Etiketter

, , , , , , ,

Idag har vi haft en underbar dag, det har riktigt gnistrat om snön och ibland visade även solen sina strålar. En snäll granne efter vägen tog fram sin snöskoter och körde upp skidspår på två av åkrarna. Han mätte längden på dem och åker man 45 varv motsvarar det ett Vasalopp undrar om det gills om man tar ett varv om dagen? Fördelen med sådana spår är att det även blir bra underlag att gå på. Det var lite jobbigt i alla fall men en som njöt av att springa lös var hunden. Han uppskattar verkligen att slippa gå i koppel.

Efter att fått frisk luft i en och en halv timma plus att det var -4 graderC ute så kändes det för något smakrikt och värmande till middag.

För ett tag sedan fick jag en trevlig kommentar om ett recept jag lagt ut för något år sedan. Det visade sig nämligen att personens mamma hade lagat den för många år sedan. När jag läste det blev jag sugen att låta det bli dagens middag. Det var nämligen Valloner-ragu.

Receptet hittade jag i en ask med gamla recept som varit min mammas. Ni vet för 40 år sedan fanns det små block med recept i affärerna där man kunde riva av ett blad och ta med sig. Så jag antar att det var så min mamma fick tag i det.

Jag tar två stora skalade tomater i stora bitar + en msk tomatpuré. Äpplet delar jag i klyftor o sedan på mitten. Löken i klyftor, En msk timjan. För enkelhetens skull skivat bogfläsk, ta bort svål o fett och skär det i stora bitar (2×2 cm) Håll tiderna noga annars kokar äpplena sönder. Servera med potatis och jag lovar att det är gott.

Annons