Etiketter

, , , , , , , , , ,

Allra först måste jag berätta att bok nummer två i De Sju Systrarna avverkad. Den heter Stormsystern och är systern Allys bok och dessvärre kan jag inte berätta vad den handlar om eftersom så många läser den nu. Även del två är en sträckläsningsbok, så man får se till att ha ledig tid. Bästa behållningen får man om man samtidigt googlar på de platser och namn som dyker upp i boken. Jag trodde jag visste en del om de personerna men där bedrog jag mig. Vilken tur att det är några böcker kvar i serien som enligt rykten ska bli en TV serie.

Böcker finns det gott om och kokböcker verkar ett populärt område att skriva om. Inte ens i sin vildaste fantasi kunde man för 40-50 år sedan tro att utbudet skulle bli så enormt. För min mammas generation var det väl bara Hemmets kokbok och Sju sorters kakor som var aktuella. Går man längre tillbaks så minns jag att min mormor hade Prinsessornas kokbok. Det var ur dessa böcker jag lärde mig grunderna till matlagning. Nu finns det kokböcker med recept från världens alla hörn.

Den här boken av Jacques Pepin, Quick & Simple fick jag till jul av min syster, det är alltid intressant att få recepttips från olika länder. Den här kommer alltså från USA. En rolig bok med fina och inspirerande bilder och många lätta recept. Dessutom mycket nyttigt, det är så skönt med recept som inte har så mycket feta och söta ingredienser. Den här boken gillar jag.

För ett tag sedan, ja faktiskt redan i pandemins början bestämde jag mig för att ha minst en ny oprövad rätt i veckan. Man kan väl säga att en del rätter lagas igen och en del inte. men det är hela tiden en utmaning.

Rolf brukar fråga, vad blir det till middag? I morgon svarar jag Cheese and Tomato Corn Tortilla Pizzas. Hur det blir, ja det får vi se i morgon. Det är inte alltid han uppskattar nyheterna men det blidkas med lite älgköttsgryta ibland.

Annons