Etiketter

, , , , , , , , , ,

När det är +28 C inne och +31 C ute i skuggan är det viktigt att hålla vätskebalansen i ordning. Visst är det lätt att dricka vatten men man behöver salt, socker med mera och sedan gör det inget om det smakar bra också.

Vatten köper vi i stora plastflaskor och det går åt en del till kaffe, te, som dryck och tandborstning med mera. Man blir förvånad när man inser hur beroende man är av vatten. Just nu pratar vi om att man ska ha krispaket hemma och där skall ju även en dunk friskt vatten ingå, kanske viktigt att tänka på att det bör minst vara 10 liter i den.

Vi köper vattnet i affärerna i byn och en femlitersflaska kostar 40 THB det är ungefär 12 kronor. Har sett att det numera åker runt en bil som säljer vatten i flaskor i olika storlekar. En del äldre kanske minns att vi i Sverige på 40-50 talet hade något som kallades ”drickabilen ”. Från den såldes Svagdricka och läsk.

Vattenflaskor

Det har dykt upp något nytt sedan vi var i Huay Yang senast nämligen vattenautomater.

Vattenautomat

De finns på några olika ställen och där kan du när som helst få din vattenflaska fylld. Den medhavda flaskan placeras innanför den lilla dörren varefter man lägger i mynt och vips blir vattenflaskan fylld. Jag har inte provat själv så jag vet inte vad kostar men borde vara billigare än att köpa i affären.

Om man nu inte bara vill dricka vatten vad dricker man då?

Mjölk är alltid gott.

Mjölken är väldigt god minst lika bra som hemma. Dricker man inte komjölk kan man prova cocosmjölk. Gillar man cocos blir det en god smakupplevelse. Yoghurten är god och finns med många smaker eller helt naturell,

Den här sorten är favorit med hela jordgubbar, kunde bara hitta den på 7/11.

Öl är en produkt som ofta diskuteras i Thailand. Turisterna vill gärna diskutera ölsorterna Singha, Leo eller Chang vilken är bäst? Beror på tycke o smak och säkert finns det fler än de här tre sorterna.

Chang en gammal klassiker och gillas av Rolf.

Vill man ha något mera sött och kanske nyttigare så finns det många olika drycker att välja på. Och ja det finns vin mm men ingen reklam av alkohol.

Malee juice min storfavorit bland drycker,

Dessa drycker är våra favoriter, sodavatten släcker törsten, Cola är gott men onyttigt. Malee apelsinjuice med all fruktkött kvar är nog den godaste jag vet. Finns även som färskpressad kallas då smothie på 7/11 den lilla flaskan.

Det finns att välja på så inte behöver man vare sig vara törstig eller torka ut.

Annons