Etiketter

, , ,

Även om juicen är god och för min del kan jag dricka mycket då det finns många olika frukter att välja på. Bör man ändå äta dels för att kroppen behöver näring och dels för att Thailändsk mat är så god. Det finns ingen grönsakssoppa på burk eller pulvermos att ta till, nej en måltid byggs där upp från grunden. Detta är dock lite knepigt och ibland undrar vi faktiskt hur välutrustade köken är?

Restaurangerna i Huay Yang är inte så stora och därmed inte heller köken. Ibland frågar vi oss om de har mer är en kastrull. Skämt åsido maten man får är alltid nylagad det är dock inte säkert att ett middagssällskap på fyra personer får sin mat samtidigt. Vi har varit med om att en person har ätit färdigt innan de övriga fått sin. Det är inte heller ovanligt att man kan få vänta en timma på maten.

Det gör dock inget när vädret är varmt och skönt, naturen vacker och såväl personal som matgäster trevliga. Enligt den senaste statistiken jag sett ska det finnas 47 matställen i byn. Den som är allra närmast vårt område ligger nog 10 steg från grinden. Den heter Djungelbaren och fanns redan för tjugo år sedan. Under pandemin blev det i princip nedstängning av de flesta restaurangerna då turisterna uteblev men nu går det uppåt igen.

Djungelbaren
Rolfs mellanmålsfavorit

Rolfs mellanmålsfavorit är våfflor med grädde och glass samt sylt. Ingen liten portion kan jag lova. Priset 100 THB och det är den värd.

Smarrigt
Vill man ha en enkel lunch är det perfekt att gå hit och köpa nudelsoppa.

Att köpa nudelsoppa och ta med sig hem är väldigt populärt och dessutom en billig och nyttig måltid. Djungelbaren har som en matkiosk som är öppen under lunchtid. Du kan välja på lite olika ingredienser,

Själva soppan/ buljongen hålls varm i en stor gryta vilket behövs då det är stor åtgång.
Naturligtvis kan man även få soppan i en tallrik om man vill äta på plats. Djungelbaren har blivit vår kvarterskrog.
Annons