Etiketter

, , , , , , ,

Idag satt jag på en parkbänk och ”tjuvlyssnade” på några äldre damer, när jag hört tillräckligt reste vi oss och åkte tillbaka till vår tillfälliga boplats. Vi gjorde dock ett stopp på vägen för att inhandla något ätbart, valet föll på en räkbakelse med sallad. Vad annars när man befinner sig på västkusten dessutom var räkorna handskalade enligt skylten som stod bredvid dem. Eftersom vi lyckats få upp förtältet till husvagnen var det naturligt att de skulle inmundigas där.

DSCN3206.JPG1

Kan förtälja att de smakade förträffligt. Plötsligt kom jag att tänka på vad det var för aktuella nyheter jag hört på sistone, dels från tjuvlyssnandet och dels från pressen m.m. Det var då jag insåg att jag inte riktigt kan förstå hur allt fungerar. Handskalade räkor, ja de skickas ju till Sydafrika för att skalas och sedan åter hit, den frysta norska torsken vi köper i affärerna den är filead o fryst i Kina. Vart har alla fiskindustrier i Norge tagit vägen?

Damernas diskussion sa mig att Färdtjänsts/Resams personal som svarar på samtalen när någon ringer sitter i Somalia/Moldavien. Några av sjukvårdsupplysningens personal svarar i telefonen borta i Thailand. I dagens tidning står det dessutom att böndernas ersättning för mjölken skall sänkas med 9 öre per per kilo. Har full förståelse för att så många mjölkbönder i Halland har lagt ner sin verksamhet.

Pensionerna skall höjas men inte för de som har de lägsta pensionerna, a-kassan skall höjas men inte för de som har den lägsta ersättningen.

Ja jag förstår naturligtvis allt det här men det jag inte förstår är, varför skall vi köpa mjölk från andra länder som dessutom skall transporteras hit. Varför kan man inte rensa räkorna här eller filea fisken? Varför kan inte de som har lägst pension eller a-kassa får höjning. När vi har så ont om arbete varför skall vi lämna bort dem?

Det jag har svårt att få ihop är hur detta passar ihop med miljön, arbetslösheten, jämlikheten, behålla och stödja företagandet. Det måste vara något jag inte förstått-

Annons