Etiketter

, ,

Då var det dags att starta årets julbak, det är inget negativt eftersom jag tycker det är både roligt och avkopplande att baka. Några traditionella kakor blir det fast det är de nya sorterna som är mest intressanta. Idag har ena barnbarnet provsmakat en sort och jag tror han gav den åtminstone godkänt. Det blev Mazariner och faktum är att det är första gången i mitt liv jag bakat dessa kakor och det trots att det är Rolfs favoritkaka.

dscn8645-jpg1

Ja det blir bara 18 av varje sats så den dubblerades och kanske gör jag en omgång till. Hittade receptet på en blogg på internet,http://frumazarin.blogspot.se Bra var det i alla fall och jag tror att ursprunget kom från sju sorters kakor denna fantastiska bok.

18 stycken Mazariner

3 dl vetemjöl, !/2 tsk bakpulver, 100 gram smör, 1/2 dl strösocker, 1/2 ägg. Arbeta ihop det till en deg och låt den vila i kylen. Dela den sedan i 18 bitar och tumma ut dem i små aluminiumformar (finns på ICA i frp om 18)  Ställ dem i frysen eller kylen medan du gör smeten

Vispa 3 ägg och 1,5 dl socker pösigt, blanda i 150 gram mandelmjöl (eller riven mandel) samt 75 gram smält avsvalnat smör. Fyll formarna men inte ända upp, grädda i 15 minuter i 200 grader.

Låt dem svalna och häll sedan på glasyr, 2 dl siktat florsocker och lite vatten. Ta en kaffesked smet och häll på kakan och smeta sedan runt den försiktigt.

Lättbakade och god och faktiskt riktigt lyckade.

Gjort en liten sväng med bilen och tittat lite på all belysning som kommit upp, visst är det härligt så här i vintermörkret att få njuta av denna prakt. Man känner sig tacksam för att ha möjligheten att få fira helgerna på detta sätt.

 

 

Annons