Etiketter

, , , ,

Några dagar i södra Lappland för att njuta av vintern som aldrig dök upp hemma i år. Men här är den, runt 7 – 8 dm snö, lite sol ibland och några minusgrader. Perfekt för uteaktiviteter. Lövsjön ligger frusen och vit och inbjudande, alltså är det ett måste att prova fiskelyckan via pimpling.

Packat med fika och pimpelspö samt en tur med skotern, nu får vi se vem som får största fisken.

I sällskap med Bruno och Maine får vi en heldag i friska luften. Isen är dock så pass tjock att frågan är om det ryms några fiskar under den.

Jo jo men Bruno fick dagens fångst en pytte liten röding. Den skulle nog ha åkt i sjön igen men Bachus tyckte den såg god ut, nu syns endast fiskstjärten i hans ena mungipa.

Fast vid närmare eftertanke så kanske den inte var så god. Han spottade ut den och använde den för parfymering istället. Om man rullar sig över den flera gånger så att fisklukten fastnar i pälsen, då blir matte superglad om man hoppar upp i hennes säng. Det är hundens tankar inte mattes.

Ingen fisk idag då blir det en brasa för korvgrillning, mackor och kaffe istället. Ja bättre än så här kan det väl inte vara, det är bara påskkärringarna som saknas.

Annons