Etiketter

, , , , ,

Vi tog en kort liten tur i Bergslagen när vi ändå var där. Inte det Bergslagen ni tänker på utan på den enda del i Ronneby som klarade sig i den stora branden som var 1884 och den brände i princip ner hela staden. Den delen/kvarteret heter Bergslagen.

Som tur är ar man låtit stadsdelen behålla sin medeltida stadsplan med smala gränder och gator. Det är en riktig trästad och många av husen är så gamla som från 1700-talet, de är lågt byggda och max två våningar höga. På bilden ovan ser vi en av de bredare gatorna, den smalaste gatan kan man inte ens cykla på.

Det här kvarteret ligger angränsar till kyrkan samt Kockums emaljverk, på andra sidan går Ronnebyån. Går man sedan lite längre ner mot centrum kommer man till ett vackert vattenfall och lite av det syns på bilden nedan.

Beskrivning av bilden finns nedan så det är ju ingen idé att skriva det två gånger. Vi såg naturligtvis mycket mer som skulle vara trevligt att skriva om men då blir det nån form av turistinformationsbok och ingen skulle orka läsa den. Det här får räcka.

Annons